Vega Curry Crumble

Joep GommansRecepten

Een hartige curry met een verrassend krokante topping van oud brood – comfort food met een duurzaam tintje.

Voor 2 personen

Ingrediënten

  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 eetlepel kerriepoeder
  • 1 blikje tomatenblokjes (400 g)
  • 150 ml kokosmelk
  • 200 g overgebleven groenten (bijvoorbeeld courgette, paprika, wortel)
  • 3 sneetjes oud brood
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel gedroogde kruiden (bijv. tijm of oregano)
  • Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een pan en fruit de ui en knoflook glazig. Voeg de kerriepoeder toe en bak 1 minuut mee.
  3. Doe de tomatenblokjes, kokosmelk en groenten in de pan. Laat 10 minuten zachtjes pruttelen. Breng op smaak met zout en peper.
  4. Verkruimel het brood in een kom en meng met 1 eetlepel olijfolie, gedroogde kruiden, zout en peper.
  5. Giet de curry in een ovenschaal, strooi het broodkruim eroverheen en bak 15-20 minuten tot de topping goudbruin en krokant is.
  6. Serveer direct en geniet van deze restjesvriendelijke maaltijd!

Verspil minder, Geniet meer! Deze curry crumble geeft oud brood een nieuwe bestemming en zet groenterestjes in de spotlights. Ontdek meer slimme tips voor koken met restjes en lees alles over onze duurzame missie op de impactpagina.

Tip: Voor een pittige twist voeg je wat chilivlokken toe aan de curry!