vers voor vandaag Strijd tegen voedselverspilling:  Koop verrassingspakketten van lokale  ambachtelijke verswinkels met 50% korting
JOEP GOMMANS   Joep groeide op tussen de geur van versgebakken brood en het geluid van draaiende bakkersovens. Al van kinds af aan zag ik hoeveel voedsel er wordt weggegooid.

Joep Gommans

Groeide op tussen de geur van versgebakken brood en het geluid van draaiende bakkersovens. "Al van kinds af aan zag ik hoeveel voedsel er wordt weggegooid"

JOEP GOMMANS   Joep groeide op tussen de geur van versgebakken brood en het geluid van draaiende bakkersovens. Al van kinds af aan zag ik hoeveel voedsel er wordt weggegooid.

Joep Gommans

Groeide op tussen de geur van versgebakken brood en het geluid van draaiende bakkersovens. "Al van kinds af aan zag ik hoeveel voedsel er wordt weggegooid"

Joep GOMMANS Ik wil een wereld creƫren zonder voedselverspilling en waarin het ambacht weer centraal staat

VERS VOOR VANDAAG | Verspil minder, Geniet meer!

Vers voor Vandaag is er voor jou, de levensgenieter, die houdt van vers en ambachtelijk eten en tegelijkertijd een steentje wil bijdragen aan het verminderen van voedselverspilling. Met de Vers voor Vandaag app kun je restproducten kopen van lokale ambachtelijke ondernemers, zoals bakkers, slagers, groente-, vis- en kaasboeren. En dat tegen een vergoeding voor de lokale winkel die heel veel eerlijker is dan bij bestaande alternatieven!

Joep Gommans, oprichter en eigenaar van Vers voor Vandaag, vertelt over zijn missie: “Ik wil een wereld creëren zonder voedselverspilling en waarin het ambacht weer centraal staat. En dat kan alleen als we samenwerken om voedselverspilling tegen te gaan.”

Bakkersfamilie

Joep groeide op tussen de geur van versgebakken brood en het geluid van draaiende bakkersovens. Als kind was hij al gefascineerd door de drukte en bedrijvigheid in de bakkerij van zijn ouders. In die vroege jaren ontstond zijn passie voor het ambacht in combinatie met ondernemerschap. “Al van kinds af aan zag ik hoeveel voedsel er wordt weggegooid. Voor de meeste mensen is dat slechts een cijfertje of percentage. Maar voor mij was het altijd een werkelijk beeld van de hoeveelheid stapels kratten en vuilniszakken. Dat doet toch iets met je. Die bewustwording had ik dus al vanaf een jonge leeftijd.”

Ondernemersbloed

Via de route bakkersvakschool, studie marketing en bedrijfskunde rolt Joep het bedrijf van zijn ouders in. Samen met zijn broer is hij 12 jaar lang eigenaar van Bakkerij Gommans in Sevenum. “Ik hield mij bezig met de marketing, financiën, verkoop en HRM voor de 50 medewerkers. In 2015 richtte ik Bakkerij Support op, een bedrijf dat ambachtelijke bakkers ondersteunt met diverse marketingdiensten.” Maar zijn droom reikte verder.

Het verschil maken

Na bijna 10 succesvolle jaren, voelt Joep dat het tijd is voor een nieuwe uitdaging. Hij wil niet alleen de bakkers, slagers, groentezaken en andere verswinkels helpen groeien, maar ook een directe impact hebben op het verminderen van voedselverspilling. Joep: “Al mijn hele leven lang loop ik rond in de ambachtelijke verswereld. De bereidheid van ambachtelijke vaklieden om iets aan verspilling te doen is er zeker. Maar de bestaande oplossing(en) sluiten onvoldoende aan op het ambacht. Daarom is men nu niet bereid om het maximale eruit te halen. Ik wil een wereld creëren waarbij het ambacht weer centraal staat.”

Geen match

De huidige app(s) zijn grote platforms met veel macht. Zij maken de spelregels en bepalen wat een verswinkel voor haar restproducten krijgt, terwijl die al het werk doet. “Jarenlang hield het me bezig. Ik vond het zonde dat er zo’n mooie oplossingen bestaan, maar zo jammer dat de aansluiting met de sector onvoldoende was.” Even later ontstond het idee om speciaal voor de verse ambachten, dus bakker, slager, groente-, vis- en kaasboer een app te bouwen die beter aansluit bij ambachtelijk vers speciaalzaken. Met de reële restwaarde die producten nog hebben, maar ook de kwaliteitskenmerken die erbij horen. En zo is het allemaal begonnen.

Image
Neem gerust contact op!

Vragen? Opmerkingen? Complimenten of meldingen? Wij helpen graag dus we zijn benieuwd naar je reactie!

Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.
MANIEREN OM VOEDSEL VERSPILLING TEGEN TE GAAN Voedselverspilling tegengaan kan op verschillende manieren, zoals beschreven in de ladder van Moerman. Deze ladder geeft prioriteit aan het voorkomen van verspilling, gevolgd door hergebruik, recycling, en energieopwekking. Vers Voor Vandaag richt zich op de meest wenselijke vorm: het direct tegengaan van voedselverspilling. Door restproducten van lokale verswinkels te verkopen, zorgen we ervoor dat goed voedsel zijn weg vindt naar jouw bord, in plaats van naar de vuilnisbak.

manieren om voedselverspilling te stoppen

Voedselverspilling tegengaan kan op verschillende manieren, zoals beschreven in de ladder van Moerman. Deze ladder geeft prioriteit aan het voorkomen van verspilling, gevolgd door hergebruik, recycling, en energieopwekking. Vers Voor Vandaag richt zich op de meest wenselijke vorm: het direct tegengaan van voedselverspilling. Door restproducten van lokale verswinkels te verkopen, zorgen we ervoor dat goed voedsel zijn weg vindt naar jouw bord, in plaats van naar de vuilnisbak.

MANIEREN OM VOEDSEL VERSPILLING TEGEN TE GAAN Voedselverspilling tegengaan kan op verschillende manieren, zoals beschreven in de ladder van Moerman. Deze ladder geeft prioriteit aan het voorkomen van verspilling, gevolgd door hergebruik, recycling, en energieopwekking. Vers Voor Vandaag richt zich op de meest wenselijke vorm: het direct tegengaan van voedselverspilling. Door restproducten van lokale verswinkels te verkopen, zorgen we ervoor dat goed voedsel zijn weg vindt naar jouw bord, in plaats van naar de vuilnisbak.
manieren om voedsel verspilling te stoppen

Voedselverspilling tegengaan kan op verschillende manieren, zoals beschreven in de ladder van Moerman. Deze ladder geeft prioriteit aan het voorkomen van verspilling, gevolgd door hergebruik, recycling, en energieopwekking. Vers Voor Vandaag richt zich op de meest wenselijke vorm: het direct tegengaan van voedselverspilling. Door restproducten van lokale verswinkels te verkopen, zorgen we ervoor dat goed voedsel zijn weg vindt naar jouw bord, in plaats van naar de vuilnisbak.

waarom  voedselverspilling tegengaan?

Door minder voedsel te verspillen, dragen we bij aan een gezondere planeet. We verminderen de uitstoot van schadelijke gassen en helpen klimaatdoelen te bereiken. Ook bevorderen we een circulaire economie waarin grondstoffen keer op keer worden gebruikt. We besparen land en beschermen de biodiversiteit. Daarnaast worden we minder afhankelijk van wereldwijde grondstoffen en bouwen we een robuust voedselsysteem dat iedereen van voldoende en goed voedsel voorziet.

WAAROM IS HET TEGENGAAN VAN VOEDSEL VERSPILLING BELANGRIJK? Door minder voedsel te verspillen, dragen we bij aan een gezondere planeet. We verminderen de uitstoot van schadelijke gassen en helpen klimaatdoelen te bereiken. Ook bevorderen we een circulaire economie waarin grondstoffen keer op keer worden gebruikt. We besparen land en beschermen de biodiversiteit. Daarnaast worden we minder afhankelijk van wereldwijde grondstoffen en bouwen we een robuust voedselsysteem dat iedereen van voldoende en goed voedsel voorziet.
WAAROM IS HET TEGENGAAN VAN VOEDSEL VERSPILLING BELANGRIJK? Door minder voedsel te verspillen, dragen we bij aan een gezondere planeet. We verminderen de uitstoot van schadelijke gassen en helpen klimaatdoelen te bereiken. Ook bevorderen we een circulaire economie waarin grondstoffen keer op keer worden gebruikt. We besparen land en beschermen de biodiversiteit. Daarnaast worden we minder afhankelijk van wereldwijde grondstoffen en bouwen we een robuust voedselsysteem dat iedereen van voldoende en goed voedsel voorziet.
waarom  voedsel verspilling tegengaan?

Door minder voedsel te verspillen, dragen we bij aan een gezondere planeet. We verminderen de uitstoot van schadelijke gassen en helpen klimaatdoelen te bereiken. Ook bevorderen we een circulaire economie waarin grondstoffen keer op keer worden gebruikt. We besparen land en beschermen de biodiversiteit. Daarnaast worden we minder afhankelijk van wereldwijde grondstoffen en bouwen we een robuust voedselsysteem dat iedereen van voldoende en goed voedsel voorziet.