vers voor vandaag Strijd tegen voedselverspilling:  Koop verrassingspakketten van lokale  ambachtelijke verswinkels met 50% korting
EERLIJK Bij Vers voor Vandaag draait alles om eerlijkheid. Eerlijk in vakmanschap, eerlijke prijzen en eerlijke kansen voor iedereen om te genieten van ambachtelijke producten.

eerlijk

Bij Vers voor Vandaag draait alles om eerlijkheid. Eerlijk voor de wereld, eerlijk vakmanschap, eerlijke prijzen en eerlijke kansen voor iedereen om te genieten van ambachtelijke producten.

EERLIJK Bij Vers voor Vandaag draait alles om eerlijkheid. Eerlijk in vakmanschap, eerlijke prijzen en eerlijke kansen voor iedereen om te genieten van ambachtelijke producten.

Eerlijk

Bij Vers voor Vandaag draait alles om eerlijkheid. Eerlijk in vakmanschap, eerlijke prijzen en eerlijke kansen voor iedereen om te genieten van ambachtelijke producten.

Joep GOMMANS Ik wil een wereld creëren zonder voedselverspilling en waarin het ambacht weer centraal staat
Eerlijk Ambacht: De Kracht van Vers voor Vandaag

Bij Vers voor Vandaag draait alles om eerlijkheid. Eerlijk voor de wereld, eerlijk vakmanschap, eerlijke prijzen en eerlijke kansen voor iedereen om te genieten van ambachtelijke producten. Maar eerlijkheid heeft vele kanten, ook voor de hardwerkende bakker, slager of groenteboer. Daarom kijken wij ook eerlijk naar de kosten die komen kijken bij het samenstellen en verkopen van verrassingspakketten en hoe wij bij Vers voor Vandaag drempels tot deelname willen doorbreken.

Oud brood, of toch niet?!?

Een interessant feitje: wist je dat ambachtelijke broden die om 18:00 uur als 'oud' bestempeld worden en niet meer in de normale winkel verkocht worden, eigenlijk net zo vers zijn als de broden die 's ochtends voor het eerst in de supermarktschappen belanden? Supermarktbroden doorlopen een langere logistieke keten, waardoor er al een halve dag verloren gaat voordat ze in de schappen liggen. Een brood uit een Vers voor Vandaag verrassingspakket mag dan door sommigen als 'oud' bestempeld worden, maar is nog steeds net zo vers, goedkoper, lekkerder en smaakvoller dan het supermarktbrood.

Waarom Weggooien soms Goedkoper Is

Met de huidige oplossingen op de markt kan het voor ambachtslieden goedkoper zijn om producten weg te gooien dan ze via bestaande platforms aan te bieden. Dit klinkt misschien gek, maar de lage opbrengsten en kosten voor het samenstellen en verkopen van verrassingspakketten maken het simpelweg niet rendabel. Hierdoor ontbreekt het draagvlak om voedselverspilling tot nul te reduceren, dit wil Vers Voor Vandaag doorbreken zodat we voedselverspilling binnen het ambacht echt tot het minimum kunnen reduceren.

Elke ochtend, nog voordat de zon opkomt, beginnen onze vakmensen met passie en zorgvuldigheid aan het vervaardigen van hun producten. Hun toewijding is onmiskenbaar, maar het samenstellen en aanbieden van deze producten in verrassingspakketten gaat niet zonder extra kosten.  De beschikbaarheid moet nauwlettend worden bijgehouden wat extra administratief werk met zich meebrengt. Daarnaast zijn er de kosten voor de medewerkers, die zorgvuldig de pakketten samenstellen. Ook de algemene winkelkosten blijven een constante. Of de producten nu regulier verkocht worden of deel uitmaken van een verrassingspakket, de kosten voor licht, verwarming, huur en andere vaste lasten tikken door. Bovendien vereisen de producten in verrassingspakketten verpakkingen om de producten veilig en gebruiksvriendelijk te presenteren. Al deze factoren samen zorgen ervoor dat het aanbieden van deze verrassingspakketten zowel een passieproject als een zorgvuldig geplande onderneming is.

Vers voor Vandaag: Eerlijke Prijzen voor Eerlijk Werk

Hier komt Vers voor Vandaag in beeld. Wij willen deze vicieuze cirkel doorbreken door een eerlijke prijs te betalen aan de mensen die het meeste werk verzetten. Met onze aanpak zorgen we ervoor dat het voor de winkels aantrekkelijk wordt om hun producten aan te bieden in plaats van weg te gooien. We betalen een prijs die alle kosten dekt, waardoor het een win-win situatie wordt voor zowel de winkelier als voor jou!

Een Koopje voor Jou

Voor jou, de klant, blijft het altijd een koopje. Met Vers voor Vandaag koop je producten met een vaste korting van 50%, terwijl deze vaak nog dagen te gebruiken zijn. Dit betekent dat je niet alleen bespaart op je boodschappen, maar ook geniet van verse, ambachtelijke producten die anders verspild zouden worden. Het is een win-win situatie: jij krijgt de beste kwaliteit voor de beste prijs, en samen dragen we bij aan het verminderen van voedselverspilling. Daarnaast zorgen we er samen voor dat ambachtelijke hardwerkende ambachtslieden bestaansrecht hebben in de toekomst.

Meer Doen met Minder

Bij Vers voor Vandaag geloven we in de kracht van samenwerking. Door ambachtelijke lokale verswinkels in staat te stellen hun restproducten te verkopen voor een eerlijke prijs, zorgen we ervoor dat er minder verspild wordt en dat meer mensen kunnen genieten van kwaliteitsproducten. Onze slogan "Verspil minder, geniet meer!" zegt het al: samen kunnen we ervoor zorgen dat we meer doen met minder.

Dus de volgende keer dat je een verrassingspakket van ons oppikt, weet je dat je niet alleen geniet van heerlijke ambachtelijke producten, maar ook bijdraagt aan een eerlijkere, duurzamere wereld en ervoor zorgt dat de bakker en de slager op de hoek kunnen blijven bestaan! En dat is iets waar we allemaal trots op kunnen zijn!

Image

"Vandaag verspillen we maar liefst 42% van de gezonde voeding in de EU. We produceren en consumeren zonder voldoende rekening te houden met de impact op de natuurlijke rijkdommen van onze planeet. Daarom moeten we “meer doen, met minder”. Vers Voor Vandaag streeft naar een verspillingsvrije ambachtelijke versbranche in 2030. We maken dit mogelijk door verswinkels in staat te stellen hun restproducten te verkopen voor een eerlijke prijs. Zo voorkomen we samen voedselverspilling en bouwen we aan een duurzame toekomst. "

"Vandaag verspillen we maar liefst 42% van de gezonde voeding in de EU. We produceren en consumeren zonder voldoende rekening te houden met de impact op de natuurlijke rijkdommen van onze planeet. Daarom moeten we “meer doen, met minder”. Vers Voor Vandaag streeft naar een verspillingsvrije ambachtelijke versbranche in 2030. We maken dit mogelijk door verswinkels in staat te stellen hun restproducten te verkopen voor een eerlijke prijs. Zo voorkomen we samen voedselverspilling en bouwen we aan een duurzame toekomst."
Neem gerust contact op!

Vragen? Opmerkingen? Complimenten of meldingen? Wij helpen graag dus we zijn benieuwd naar je reactie!

Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.