
VERS VOOR VANDAAG | Verspil minder, Geniet meer!
Vers voor Vandaag is er voor jou, de levensgenieter, die houdt van vers en ambachtelijk eten en tegelijkertijd een steentje wil bijdragen aan het verminderen van voedselverspilling. Met de Vers voor Vandaag app kun je lekkernijen die aan het einde van de dag niet verkocht zijn kopen van lokale ambachtelijke ondernemers, zoals bakkers, slagers, groente-, vis- en kaasboeren. En dat tegen een vergoeding voor de lokale winkel die heel veel eerlijker is dan bij bestaande alternatieven!
Joep Gommans, oprichter en eigenaar van Vers voor Vandaag, vertelt over zijn missie: “Ik wil een wereld creëren zonder voedselverspilling en waarin het ambacht weer centraal staat. En dat kan alleen als we samenwerken om voedselverspilling tegen te gaan.”
JOEP GOMMANS
Joep groeide op tussen de geur van versgebakken brood en het geluid van draaiende bakkersovens. Als kind was hij al gefascineerd door de drukte en bedrijvigheid in de bakkerij van zijn ouders. In die vroege jaren ontstond zijn passie voor het ambacht in combinatie met ondernemerschap. “Al van kinds af aan zag ik hoeveel voedsel er wordt weggegooid. Voor de meeste mensen is dat slechts een cijfertje of percentage. Maar voor mij was het altijd een werkelijk beeld van de hoeveelheid stapels kratten en vuilniszakken. Dat doet toch iets met je. Die bewustwording had ik dus al vanaf een jonge leeftijd."
Ondernemersbloed
Via de route bakkersvakschool, studie marketing en bedrijfskunde rolt Joep het bedrijf van zijn ouders in. Samen met zijn broer is hij 12 jaar lang eigenaar van Bakkerij Gommans in Sevenum. “Ik hield mij bezig met de marketing, financiën, verkoop en HRM voor de 50 medewerkers. In 2015 richtte ik Bakkerij Support op, een bedrijf dat ambachtelijke bakkers ondersteunt met diverse marketingdiensten.” Maar zijn droom reikte verder.
Het verschil maken
Na bijna 10 succesvolle jaren, voelt Joep dat het tijd is voor een nieuwe uitdaging. Hij wil niet alleen de bakkers, slagers, groentezaken en andere verswinkels helpen groeien, maar ook een directe impact hebben op het verminderen van voedselverspilling. Joep: “Al mijn hele leven lang loop ik rond in de ambachtelijke verswereld. De bereidheid van ambachtelijke vaklieden om iets aan verspilling te doen is er zeker. Maar de bestaande oplossing(en) sluiten onvoldoende aan op het ambacht. Daarom is men nu niet bereid om het maximale eruit te halen. Ik wil een wereld creëren waarbij het ambacht weer centraal staat.”
Geen match
De huidige app(s) zijn grote platforms met veel macht. Zij maken de spelregels en bepalen wat een verswinkel voor haar lekkernijen krijgt, terwijl die al het werk doet. “Jarenlang hield het me bezig. Ik vond het zonde dat er zo’n mooie oplossingen bestaan, maar zo jammer dat de aansluiting met de sector onvoldoende was.” Even later ontstond het idee om speciaal voor de verse ambachten, dus bakker, slager, groente-, vis- en kaasboer een app te bouwen die beter aansluit bij ambachtelijk vers speciaalzaken. Met de reële restwaarde die producten nog hebben, maar ook de kwaliteitskenmerken die erbij horen. En zo is het allemaal begonnen.

Neem gerust contact op!
Vragen? Opmerkingen? Complimenten of meldingen? Wij helpen graag dus we zijn benieuwd naar je reactie!