Bananenbrood van overrijpe bananen

Joep GommansRecepten

Bakken met overrijpe bananen en brood van gisteren Ben je op zoek naar een manier om die bruine bananen en dat overgebleven sneetje brood nieuw leven in te blazen? Dit heerlijke bananenbrood is dé oplossing voor verspilling! Zo maken we van restjes weer iets lekkers en verspil je helemaal niks.

Bakken met overrijpe bananen en brood van gisteren

Ben je op zoek naar een manier om die bruine bananen en dat overgebleven sneetje brood nieuw leven in te blazen? Dit heerlijke bananenbrood is dé oplossing voor verspilling! Zo maken we van restjes weer iets lekkers en verspil je helemaal niks.

 

Ingrediënten:

  • 3 overrijpe bananen
  • 2 eieren
  • 150 g (oud) broodkruimels of verkruimeld brood
  • 100 g bloem
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 tl kaneel
  • 75 g suiker (optioneel of naar smaak)
  • 50 g boter (gesmolten)
  • 1 tl vanille-extract
  • Snufje zout

 

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 175°C en vet een standaard cakevorm in.
  2. Pureer de overrijpe bananen in een kom tot een gladde massa.
  3. Voeg de eieren, gesmolten boter, en vanille-extract toe aan de bananen en meng goed.
  4. Meng in een andere kom de broodkruimels, bloem, bakpoeder, kaneel, suiker en zout.
  5. Voeg de droge ingrediënten bij de natte en meng tot een glad beslag.
  6. Giet het beslag in de cakevorm en bak het bananenbrood 45-50 minuten of totdat een satéprikker er schoon uitkomt.
  7. Laat het afkoelen en geniet!

 

Vers Voor Vandaag Tip: Door broodkruimels te gebruiken in plaats van alleen bloem, geef je een nieuw leven aan oud brood. Zo is koken met restjes niet alleen duurzaam, maar ook verrassend lekker.

Wil jij meer doen met verspilling? Lees dan hier alles over onze missie. Of probeer andere recepten met restjes zoals deze.

 

Verspil minder, geniet meer! Bij Vers Voor Vandaag draait alles om genieten van goed eten zonder verspilling. Door bewust te koken, draag je bij aan een duurzame toekomst!