Stop Voedselverspilling: Red Het Vlees Van 18 Miljard Dieren!

versvoorvandaagBlog

Wist je dat jaarlijks wereldwijd het vlees van maar liefst 18 miljard dieren wordt weggegooid? Dat komt neer op 50 miljoen ton bot-vrij, eetbaar vlees. Schrikbarende cijfers, toch? Onderzoekers van de Universiteit Leiden hebben dit gigantische probleem op wereldschaal in kaart gebracht, en de resultaten zijn om van te slikken (maar dan niet letterlijk)!

Verspilling Op Wereldschaal

Het onderzoek richtte zich op de zes meest voorkomende soorten vee: kippen, kalkoenen, varkens, schapen, geiten en koeien. De oorzaken van deze verspilling verschillen per regio. In ontwikkelingslanden gaat vlees vaak verloren omdat dieren ziek worden, terwijl in geïndustrialiseerde landen vooral de consument de boosdoener is. Supermarkten houden te veel voorraad aan en restaurants en huishoudens gooien restjes achteloos weg .

Nederland, We Kunnen Beter!

Nederland staat op plek 59 van de 158 onderzochte landen wat betreft vleesverspilling. Dit betekent dat we ons helaas nog steeds in de slechtste helft bevinden . Een wake-up call, zou je zeggen! Maar gelukkig kunnen we hier samen iets aan doen.

De Missie Van Vers Voor Vandaag

Bij Vers Voor Vandaag geloven we dat het anders kan. Wij streven naar een toekomst zonder voedselverspilling, met een focus op ambachtelijk vakmanschap. Door samen te werken met lokale bakkers, slagers, groenteboeren en andere verswinkels, willen we ervoor zorgen dat restproducten een tweede kans krijgen.

Onze app maakt het mogelijk om deze heerlijke producten voor een eerlijke prijs te kopen, direct van de vakman. Zo help je niet alleen de lokale economie, maar draag je ook bij aan het verminderen van voedselverspilling. Want zeg nou zelf, wat is er beter dan genieten van een vers brood of een stuk kaas, wetende dat je een steentje bijdraagt aan een duurzamere wereld?

Joep’s Passie Voor Vers

Joep Gommans, oprichter van Vers Voor Vandaag, groeide op tussen de geur van versgebakken brood. Zijn passie voor het ambacht en zijn afschuw van voedselverspilling komen samen in dit initiatief. “Ik wil een wereld creëren waarin het ambacht weer centraal staat en waarin voedselverspilling verleden tijd is,” zegt Joep vol overtuiging.

Doe Mee!

Samen kunnen we het verschil maken. Download de Vers Voor Vandaag app en ontdek hoe jij kunt bijdragen aan een verspillingsvrije wereld. Geniet van heerlijke ambachtelijke producten, direct van de bron, en help ons de voedselverspilling terug te dringen. Want zoals onze slogan zegt: Verspil minder, Geniet meer!

Met elke aankoop via onze app steun je lokale ondernemers en voorkom je dat goed voedsel verloren gaat. Zo wordt het makkelijker dan ooit om bewust en duurzaam te consumeren. En wie weet, misschien inspireren we de rest van de wereld om mee te doen!

Tot Slot

Laten we samen streven naar een wereld waarin het vlees van 18 miljard dieren niet langer in de prullenbak belandt, maar op onze borden. Een wereld waarin we meer doen met minder, en waar we genieten van het beste wat de natuur te bieden heeft.

Doe mee met Vers Voor Vandaag en maak het verschil. Download de app, ontdek de heerlijke producten van lokale ambachtslieden, en geniet met een goed geweten. Samen kunnen we voedselverspilling tegengaan en de wereld een stukje beter maken. Verspil minder, geniet meer!

Bron: NOS, “Onderzoek: wereldwijd wordt jaarlijks vlees van 18 miljard dieren weggegooid.”