Bread Pudding Deluxe

Joep GommansRecepten

Droog brood is allesbehalve saai als je er een zoete, smeuïge Bread Pudding Deluxe van maakt. Dit recept laat zien dat je oud brood gemakkelijk kunt omtoveren tot een heerlijk nagerecht dat perfect past bij een kopje koffie of thee. Bij Vers Voor Vandaag vinden we dat elk ingrediënt een tweede kans verdient, zelfs als het niet meer vers is. Dus red die sneetjes brood en tover ze om tot een verrukkelijke pudding die je smaakpapillen laat zingen!

Voor ca. 2 personen.

Ingrediënten:

  • 4 sneetjes oud brood (bij voorkeur wit of volkoren, maar elk brood werkt)
  • 200 ml melk (of plantaardige melk)
  • 1 ei
  • 50 g suiker
  • Handje rozijnen (of andere gedroogde vruchten)
  • 1 tl kaneel
  • Klontje boter
  • Optioneel: een scheutje vanille-extract of wat gehakte noten voor extra smaak

Bereidingswijze:

  • Scheur het brood in grove stukken en leg in een ingevette ovenschaal.
  • Klop het ei los met de melk, suiker en kaneel. Voeg ook een scheutje vanille-extract toe als je dat gebruikt. Giet het mengsel over het brood en voeg de rozijnen toe. Druk het brood lichtjes aan zodat het goed in de vloeistof kan trekken.
  • Verdeel kleine klontjes boter over de bovenkant en bak de pudding 25 minuten op 180°C, tot de bovenkant mooi goudbruin en de binnenkant smeuïg is.
  • Serveer warm, eventueel met een bolletje ijs of een scheutje slagroom.

Voedselverspilling hoeft niet zoet af te lopen… behalve in dit geval! Bij Vers Voor Vandaag laten we zien dat zelfs droog brood nog vol verrassingen zit. Wil je meer tips om voedselverspilling tegen te gaan? Ontdek ze hier. Of lees verder over de impact van voedselverspilling op Samen Tegen Voedselverspilling.