Choco Banana Bliss Muffins

Joep GommansRecepten

Bruine bananen hoeven niet in de prullenbak te belanden! Deze Choco Banana Bliss Muffins laten zien dat zelfs de meest overrijpe bananen een heerlijk tweede leven kunnen krijgen. Door ze om te toveren tot smeuïge muffins met een vleugje chocolade, maak je niet alleen een heerlijke snack, maar verminder je ook voedselverspilling. Bij Vers Voor Vandaag laten we zien dat restjes en imperfecte producten nog bomvol smaak en kwaliteit zitten. Het resultaat? Muffins die niet alleen lekker zijn, maar ook goed voor de planeet!

Voor ca. 2 personen.

Ingrediënten:

  • 2 overrijpe bananen
  • 1 ei
  • 100 g bloem
  • 50 g suiker
  • 50 g restjes chocolade (in stukjes gehakt)
  • 1 tl bakpoeder
  • Snufje zout
  • Optioneel: een handje noten of wat kaneel voor extra smaak

Bereidingswijze:

  • Prak de bananen in een kom tot een gladde massa en meng met het ei. Voeg de bloem, suiker, bakpoeder en een snufje zout toe en meng goed.
  • Roer de stukjes chocolade (en eventueel noten of kaneel) door het beslag voor extra smaak.
  • Vul muffinvormpjes tot ongeveer driekwart en bak de muffins 20 minuten in een voorverwarmde oven op 180°C, tot ze goudbruin zijn.

Door deze muffins te maken, geef je bruine bananen een kans om te schitteren in plaats van te eindigen in de afvalbak. Bij Vers Voor Vandaag geloven we in een wereld zonder verspilling, waarin elk ingrediënt telt. Meer weten over onze missie? Lees ons eerlijke verhaal. Ontdek hoe je zelf nog meer kunt doen tegen voedselverspilling op Voedingscentrum.