Crispy Green Röstiwraps

Joep GommansRecepten

Maak knapperige groente rösti van je restjes en vul er wraps mee voor een heerlijke, duurzame maaltijd. Dit gerecht voor twee personen is ideaal om voedselverspilling tegen te gaan!

 

Ingrediënten (voor 2 personen)

  • 200 g restjes groente (aardappel, wortel, courgette, etc.)
  • 2 wraps
  • 1 ei
  • 2 el bloem
  • 50 g geraspte kaas (optioneel)
  • 2 el yoghurt of crème fraîche
  • Handje sla of rucola
  • Zout en peper naar smaak
  • Olijfolie om te bakken

Bereidingswijze

  1. Rasp de restjes groente en meng met het ei, bloem, kaas, zout en peper.
  2. Verhit olijfolie in een pan en vorm kleine platte röstis van het groentemengsel.
  3. Bak de röstis aan beide kanten goudbruin en knapperig, ongeveer 5 minuten per kant.
  4. Verwarm de wraps kort in een droge pan of magnetron.
  5. Vul de wraps met de röstis, sla en een lepel yoghurt of crème fraîche.
  6. Rol de wraps op en serveer direct.

Tip: Extra lekker met hummus of pesto als smeersel!

Verspil minder, geniet meer!

Bij Vers Voor Vandaag helpen we je creatief te koken en verspilling tegen te gaan met eenvoudige gerechten zoals deze wraps. Ontdek meer tips en recepten op onze receptenpagina en lees meer over voedselverspilling op Milieu Centraal.