Duurzame Bombay Aardappelen

Joep GommansRecepten

Zet restjes om in een kruidig Indiaas gerecht voor twee! Heb je aardappelen met uitlopers en zachte tomaten liggen? Koken met restjes hoeft echt niet saai te zijn! Deze kruidige Bombay aardappelen brengen die restjes tot leven. Minder verspilling, meer genieten!

Zet restjes om in een kruidig Indiaas gerecht voor twee!

Heb je aardappelen met uitlopers en zachte tomaten liggen? Koken met restjes hoeft echt niet saai te zijn! Deze kruidige Bombay aardappelen brengen die restjes tot leven. Minder verspilling, meer genieten!

 

Ingrediënten (voor 2 personen):

  • 300 g aardappelen met uitlopers, gewassen en in blokjes
  • 1 overrijpe tomaat, fijngehakt
  • 1 kleine ui, gesnipperd
  • 1 teen knoflook, fijngehakt
  • 1 tl garam masala
  • 1 tl kurkuma
  • 1 tl komijnzaad
  • 1 el olie
  • Verse koriander (optioneel, als je dat nog hebt liggen)
  • Zout en peper naar smaak

 

Werkwijze:

  1. Kook de aardappelen in licht gezouten water tot ze bijna gaar zijn. Giet ze af en laat even afkoelen.
  2. Verhit de olie in een koekenpan en fruit de ui, knoflook en komijnzaad tot de ui glazig is.
  3. Voeg de tomaat toe en bak tot het een sausje wordt. Voeg garam masala en kurkuma toe.
  4. Roer de aardappelen door het tomatenmengsel en bak tot ze licht krokant worden.
  5. Breng op smaak met zout en peper. Garneer met koriander als je dat nog hebt.

 

Extra tip:

Serveer met een frisse yoghurt en een stukje naan, perfect om die heerlijke saus mee op te deppen!

 

Met dit gerecht draag je direct bij aan een duurzamere wereld. Lees hier meer over de impact van voedselverspilling en wat wij doen: Voedselverspilling verminderen met Vers Voor Vandaag.

 

Vers Voor Vandaag

Bij Vers Voor Vandaag helpen we jou én lokale ambachtswinkels om voedselverspilling tegen te gaan. Download de app en ontdek hoe je meer kunt doen met minder! Lees meer over ons initiatief.