Groene Smoothie Bowl

Joep GommansRecepten

Maak je ontbijt kleurrijk en voedzaam met deze Groene Smoothie Bowl, vol restjes fruit en groenten. Dit gerecht bewijst dat koken met restjes niet alleen duurzaam, maar ook ontzettend lekker kan zijn. Heb je een rijpe banaan die je normaal zou weggooien of wat spinazie die net iets te slap is? Gooi ze in de blender en geef ze een tweede leven in deze verfrissende bowl. Bij Vers Voor Vandaag zijn we dol op dit soort creatieve oplossingen tegen voedselverspilling, want waarom zou je iets laten bederven als je het kunt omtoveren tot een vitaminenboost op je bord?

Voor ca. 2 personen.

 

Ingrediënten:

  • 1 overrijpe banaan
  • 1 handje spinazie (eventueel wat slap geworden)
  • 100 ml yoghurt (of plantaardige variant)
  • 1 el havermout
  • Handje bevroren bessen (of ander fruit dat je nog hebt)
  • Optioneel: zaden, noten of kokossnippers als topping

 

Bereidingswijze:

  • Doe de banaan, spinazie, yoghurt, havermout en bessen in een blender en blend tot een gladde smoothie. Voeg wat extra yoghurt of water toe als de smoothie te dik is.
  • Giet de smoothie in een kom en voeg toppings naar keuze toe voor extra crunch en smaak. Denk aan zaden, noten of kokossnippers.

 

Met deze Groene Smoothie Bowl start je de dag goed en geef je restjes een tweede kans. Bij Vers Voor Vandaag geloven we dat elke maaltijd een statement kan zijn tegen voedselverspilling. Ontdek onze tips voor een duurzamer eetpatroon hier. Wil je weten hoe anderen voedselverspilling tegengaan? Bezoek Milieu Centraal.