Overrijpe Appelparty Appeltaart

Joep GommansRecepten

Verspil minder, geniet meer met koken met restjes. Ontdek hoe je creatieve maaltijden op tafel zet en bespaar geld!

Heb je overrijpe appels in de fruitschaal liggen? Geef ze een tweede leven in deze heerlijke appeltaart! Minder verspilling, meer genieten! Lekker en duurzaam koken met restjes!

 

Ingrediënten:

  • 5 overrijpe appels, geschild en in stukjes
  • 150g bloem
  • 100g boter (kamertemperatuur)
  • 100g suiker
  • 1 ei
  • 1 tl kaneel
  • 1 tl bakpoeder
  • 50g rozijnen (optioneel)
  • 1 el citroensap
  • Paneermeel of verkruimeld oud brood (voor de bodem)

 

Werkwijze:

  1. Verwarm de oven voor op 180°C en vet een springvorm in.
  2. Meng de bloem, boter, suiker, ei en bakpoeder tot een soepel deeg. Houd een deel apart voor de bovenkant (ongeveer 1/3).
  3. Druk het resterende deeg uit op de bodem van de springvorm.
  4. Strooi een dun laagje paneermeel (of verkruimeld brood) over de bodem om het vocht van de appels op te nemen.
  5. Meng de appelstukjes met kaneel, citroensap en eventueel rozijnen. Verdeel de appelmix over de deegbodem.
  6. Rol het apart gehouden deeg uit en snijd het in dunne reepjes. Leg de reepjes kruislings over de appels, zodat je een ruitjespatroon krijgt.
  7. Bak de taart 45-50 minuten, tot de bovenkant goudbruin is en het deeg krokant.

 

Tip: Serveer met een bolletje vanille-ijs voor extra verwennerij!

 

Bij Vers Voor Vandaag maken we voedselverspilling lekker met creatieve recepten zoals deze appeltaart! Red je appels en geef ze een tweede kans. Ontdek meer recepten tegen voedselverspilling en lees alles over onze impact op voedselverspilling.

 

Verspil minder, geniet meer!