Restje Rijstepap met Kaneel en Honing

Joep GommansRecepten

Van restje rijst naar romig dessert: zo doe je dat! Van een restje rijst maak je makkelijk een heerlijk dessert! Het is een perfecte manier om te "koken met restjes" en een beetje liefde in de keuken te brengen. Deze rijstepap is romig, warm, en precies zoet genoeg door de honing. Vergeet de kaneel niet voor die ultieme comfortfood-smaak!

Van restje rijst naar romig dessert: zo doe je dat!

Van een restje rijst maak je makkelijk een heerlijk dessert! Het is een perfecte manier om te “koken met restjes” en een beetje liefde in de keuken te brengen. Deze rijstepap is romig, warm, en precies zoet genoeg door de honing. Vergeet de kaneel niet voor die ultieme comfortfood-smaak!

Deze versie is gemaakt voor 100 gram overgebleven gekookte rijst, maar schroom niet om meer te maken als je grotere restjes hebt.

 

Ingrediënten

  • 100 g gekookte rijst (restjes!)
  • 200 ml melk (of plantaardige melk)
  • 1 el honing
  • 1 tl kaneel
  • 1 tl vanille-extract (optioneel)
  • Snufje zout (optioneel)

 

Bereidingswijze

  1. Doe de gekookte rijst samen met de melk in een steelpannetje en verwarm op laag vuur.
  2. Voeg de honing, kaneel, vanille-extract en eventueel een snufje zout toe.
  3. Blijf roeren totdat het mengsel begint in te dikken en de rijst de smaken opneemt (ongeveer 10 minuten).
  4. Proef even en voeg extra honing of kaneel toe naar smaak.
  5. Serveer warm in een kommetje en garneer met een beetje extra kaneel en een drizzle honing.

Tip: Heb je nog wat oud fruit liggen, zoals een appel of peer? Snijd het in stukjes en roer het erdoor voor een extra bite.

 

Vers Voor Vandaag

Bij Vers Voor Vandaag laten we zien dat verspillen nergens voor nodig is. Heb je nog meer restjes? Bekijk onze andere recepten met restjes en ontdek hoe je eenvoudig minder kunt verspillen en meer kunt genieten. Verspil minder, geniet meer!

 

Meer weten over onze impact op voedselverspilling? Klik hier!