Restjes Trifle

Joep GommansRecepten

Fruit & Cake in een Glas. Een feestelijk toetje zonder verspilling! Dit dessert is ideaal om restjes oud cake, fruit en yoghurt op te maken. Zo zet je in een handomdraai een heerlijk en kleurrijk toetje op tafel. Koken met restjes heeft nog nooit zo goed gesmaakt!

Fruit & Cake in een Glas. Een feestelijk toetje zonder verspilling! Dit dessert is ideaal om restjes oud cake, fruit en yoghurt op te maken. Zo zet je in een handomdraai een heerlijk en kleurrijk toetje op tafel. Koken met restjes heeft nog nooit zo goed gesmaakt!

 

Ingrediënten (voor 2 personen):

  • Restjes cake of koekjes (bijv. oud cake, biscuitjes of kruimels)
  • Overrijp fruit (bijv. banaan, aardbeien, appel, perzik)
  • 200 ml (griekse) yoghurt of kwark
  • 1 el honing of jam (voor extra zoetheid)
  • Handje gehakte noten of granola (voor de crunch)

 

Bereidingswijze:

  1. Verkruimel de cake of koekjes en verdeel de helft over twee glazen.
  2. Snijd het overrijpe fruit in stukjes en verdeel een laag fruit over de cake.
  3. Lepel de helft van de yoghurt of kwark erover.
  4. Herhaal de lagen (cake, fruit, yoghurt).
  5. Garneer met gehakte noten, granola en eventueel een druppel honing of jam voor de finishing touch.

 

Voedselverspilling voorkomen was nog nooit zo lekker!

Deze trifle geeft je restjes een nieuw leven én is snel klaar. Bij Vers Voor Vandaag helpen we je graag om verspilling tegen te gaan en meer te genieten. Lees op onze over ons pagina hoe we dat samen kunnen doen.

Bekijk ook onze recepten voor meer inspiratie voor verspillingsvrij koken!