Wentelteefjes met appel uit de Oven

Joep GommansRecepten

Een heerlijk geurig ontbijt of snack. Deze wentelteefjes uit de oven zijn perfect om je oude witte boterhammen en overrijpe appels een tweede leven te geven. Koken met restjes was nog nooit zo lekker én duurzaam! Laat de geur van appel en kaneel je keuken vullen en geniet.

Een heerlijk geurig ontbijt of snack. Deze wentelteefjes uit de oven zijn perfect om je oude witte boterhammen en overrijpe appels een tweede leven te geven. Koken met restjes was nog nooit zo lekker én duurzaam! Laat de geur van appel en kaneel je keuken vullen en geniet.

 

Ingrediënten (voor 2 personen):

  • 4 sneetjes droge witte boterhammen
  • 2 overrijpe appels (in dunne schijfjes)
  • 2 eieren
  • 150 ml melk
  • 1 tl kaneel
  • 1 el suiker of honing
  • 1 tl vanille-extract (optioneel)
  • Klontje boter voor invetten

 

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 180°C en vet een ovenschaal in met boter.
  2. Leg de sneetjes brood en schijfjes appel dakpansgewijs in de ovenschaal.
  3. Klop de eieren los met de melk, kaneel, suiker en vanille-extract.
  4. Schenk het mengsel over het brood en de appels. Laat het 10 minuten intrekken.
  5. Bak de wentelteefjes 25-30 minuten in de oven tot ze mooi goudbruin zijn.

 

Minder verspillen, meer genieten!

Bij Vers Voor Vandaag vinden we het belangrijk om verspilling tegen te gaan en te genieten van ambachtelijke producten. Lees meer over onze missie tegen voedselverspilling op onze impactpagina.

Op zoek naar meer verspillingsvrije inspiratie? Bekijk onze recepten voor meer ideeën!