Witlof Wraps met Kaas & Noten

Joep GommansRecepten

Heerlijke, knapperige wraps die je in een handomdraai maakt met restjes witlof. Duurzaam en verrassend lekker!

Voor 2 personen

Koken met restjes kan zó leuk en simpel zijn! Deze wraps met witlof en kaas zijn perfect voor die vergeten witlof in je koelkast en wat restjes kaas. Geen verspilling, wél smaak!

Ingrediënten:

  • 4 stronkjes witlof (overgebleven)
  • 100 g oude kaas of andere kaasrestjes
  • Handjevol walnoten (of andere noten die je nog hebt liggen)
  • 1 el honing
  • 1 el olijfolie
  • Snufje peper en zout
  • 2 wraps (of gebruik wat oud brood en maak je eigen versie!)

Werkwijze:

  1. Verwijder de buitenste blaadjes van de witlof en snijd de stronkjes in dunne reepjes.
  2. Verhit de olijfolie in een pan en bak de witlof kort aan, zodat deze nog lekker knapperig blijft.
  3. Verkruimel de walnoten en rasp de kaas.
  4. Verdeel de gebakken witlof over de wraps, strooi de kaas en walnoten erover en besprenkel met honing.
  5. Rol de wraps op en bak ze kort in een droge pan, zodat de kaas smelt.
  6. Breng op smaak met een beetje peper en zout en serveer direct!

Eet smakelijk en vergeet niet: “Verspil minder, Geniet meer!”

Meer weten over hoe jij voedselverspilling kunt verminderen? Neem een kijkje bij Samen Tegen Voedselverspilling en lees hoe Vers Voor Vandaag je helpt duurzamer te eten met lekkere restjes. Bekijk ook meer tips op onze impact pagina.