Leftover Tikka Masala

Joep GommansRecepten

Kruidige Tikka Masala met overgebleven groenten

Deze Restjes Groente Tikka Masala is een perfecte manier om allerlei groenteoverschotten in een heerlijk kruidig gerecht te verwerken. De romige kokosmelk en smaakvolle specerijen maken het een feestmaaltijd, terwijl je ondertussen voedselverspilling tegenwerkt. Combineer het met restjes rijst of naanbrood voor een complete maaltijd.

Voor 2 personen.

Met dit gerecht zet je in no time een gezonde, duurzame maaltijd op tafel.

Ingrediënten:

  • 300 g restjes groenten (bijv. wortel, bloemkool, courgette, paprika)
  • 200 ml kokosmelk
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 1 el currypasta (naar smaak)
  • Restjes rijst of naanbrood

Werkwijze:

  1. Snijd de restjes groenten in gelijke stukken.
  2. Verhit een pan en bak de currypasta kort aan voor extra smaak.
  3. Voeg de groenten toe en bak deze kort mee.
  4. Schenk de tomatenblokjes en kokosmelk erbij en laat het geheel zachtjes pruttelen.
  5. Serveer met rijst of naanbrood. Garneer eventueel met verse koriander.

Voedselverspilling tegengaan? Dat kan gewoon in je eigen keuken! Gebruik wat je nog in huis hebt en tover het om in deze heerlijke Tikka Masala.

Wil je nog meer recepten voor verspillingsvrij koken ontdekken? Bezoek dan Vers Voor Vandaag en laat je inspireren.

Meer weten over voedselverspilling? Bekijk de website van Samen Tegen Voedselverspilling.