Cinnamon Bread Chips

versvoorvandaagRecepten

Knapperige kaneelsuiker broodchips van overgebleven brood, perfect voor een zoete snack.

 

Ingrediënten:

  • 4 sneetjes overgebleven (wit)brood
  • 2 eetlepels gesmolten boter
  • 2 eetlepels suiker
  • 1 theelepel kaneel

 

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Snijd de sneetjes brood tot langwerpige stukjes.
  3. Meng de suiker en kaneel in een kleine kom.
  4. Bestrijk de broodstukjes aan beide kanten met gesmolten boter.
  5. Bestrooi de stukjes royaal met het kaneelsuiker mengsel.
  6. Leg de stukjes op een bakplaat en bak ze gedurende 8-10 minuten tot ze knapperig en goudbruin zijn.
  7. Laat afkoelen en serveer als snack.

 

Tip: Maak ook een hartige variant van overgebleven volkoren of meergranenbrood. Gebruik hiervoor pittige kruiden en olie en besprenkel hiermee de stukjes brood.

Lekker en duurzaam koken met restjes!