Knapperige kaneelsuiker broodchips van overgebleven brood, perfect voor een zoete snack.
Ingrediënten:
- 4 sneetjes overgebleven (wit)brood
- 2 eetlepels gesmolten boter
- 2 eetlepels suiker
- 1 theelepel kaneel
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Snijd de sneetjes brood tot langwerpige stukjes.
- Meng de suiker en kaneel in een kleine kom.
- Bestrijk de broodstukjes aan beide kanten met gesmolten boter.
- Bestrooi de stukjes royaal met het kaneelsuiker mengsel.
- Leg de stukjes op een bakplaat en bak ze gedurende 8-10 minuten tot ze knapperig en goudbruin zijn.
- Laat afkoelen en serveer als snack.
Tip: Maak ook een hartige variant van overgebleven volkoren of meergranenbrood. Gebruik hiervoor pittige kruiden en olie en besprenkel hiermee de stukjes brood.