De perfecte knapperige snack. Heb je oud brood liggen? Maak er heerlijke pittige broodchips van! Koken met restjes was nog nooit zo lekker. Deze krokante chips zijn perfect om voedselverspilling tegen te gaan én ze zijn supermakkelijk te maken. Ga voor de pittige versie of probeer een zoete variant, het kan allemaal. Verspil minder, geniet meer!
Ingrediënten voor 2 personen
- 100 gram overgebleven brood
- 30 gram zonnebloemolie
- 1 theelepel paprikapoeder
- 1 theelepel chilipoeder
- Sambal naar eigen voorkeur
- Knoflookpoeder of 1 teentje verse knoflook, geperst
Werkwijze
- Snijd het oude brood in kleine, gelijkmatige stukjes.
- Meng de zonnebloemolie met paprikapoeder, chilipoeder, sambal en knoflook (vers of poeder).
- Besprenkel de broodstukjes gelijkmatig met de kruidenolie.
- Hussel goed, zodat alle stukjes een laagje olie krijgen.
- Bak de broodchips 20 minuten in een voorverwarmde oven op 175°C, tot ze goudbruin en knapperig zijn.
Tip: Liever zoet? Maak Cinnamon breadchips: knapperige kaneelsuiker broodchips, het recept vind je HIER.
Deze broodchips zijn ook heerlijk als croutons in een frisse salade, of als krokante stukjes in de soep.
Vers Voor Vandaag streeft naar een verspillingsvrije toekomst. Ontdek hoe wij impact maken en draag ook jouw steentje bij aan minder voedselverspilling! Bekijk ook andere restjesrecepten voor meer inspiratie.