Baguette Boost

Joep GommansRecepten

Maak van dat oude stokbrood een knapperige verrassing met de restjes vlees die je in de koelkast hebt liggen. Dit recept voor hartig stokbrood is perfect voor koken met restjes, en het is binnen een handomdraai klaar. Dus, minder verspillen en meer genieten!

Maak van dat oude stokbrood een knapperige verrassing met de restjes vlees die je in de koelkast hebt liggen. Dit recept voor hartig stokbrood is perfect voor koken met restjes, en het is binnen een handomdraai klaar. Dus, minder verspillen en meer genieten!

 

Ingrediënten

  • 1 overgebleven stokbrood (oud maar goud!)
  • 150 g restjes vlees zoals gehakt, kip of zelfs ham
  • 100 g geraspte kaas (kaas maakt alles beter)
  • 1 teentje knoflook (fijngehakt)
  • 1 el olijfolie
  • 1 tl gedroogde oregano
  • Zout en peper naar smaak
  • Optioneel: restjes groente zoals tomaat, paprika of rucola

 

Werkwijze

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Snijd het stokbrood doormidden en hol het midden een beetje uit (ruimte maken voor al dat lekkers!).
  3. Meng het restvlees, knoflook, olijfolie, oregano, zout en peper in een kom. Voeg eventueel de restjes groente toe.
  4. Verdeel het vlees-groentemengsel over de broodhelften.
  5. Bestrooi met de geraspte kaas (wees gul!).
  6. Bak het stokbrood in de oven voor 10-15 minuten tot het goudbruin en knapperig is.
  7. Geniet meteen van je hartige stokbrood – heerlijk met een salade erbij.

 

Met dit recept ga je verspilling te lijf én krijg je een heerlijke maaltijd. Win-win, toch?