Crouton Crunch Maaltijdsalade

Joep GommansRecepten

Verspil minder, geniet meer met koken met restjes. Ontdek hoe je creatieve maaltijden op tafel zet en bespaar geld!

Restjes in een Fris Jasje! Een frisse maaltijdsalade met restjes groenten en boterhammen die een tweede kans krijgen als knapperige croutons. Perfect voor een lichte maaltijd, zonder verspilling! Lekker en duurzaam koken met restjes!

 

Ingrediënten:

  • Restjes groenten (bijv. komkommer, tomaat, paprika, wortel, sla)
  • 2-3 overgebleven boterhammen, in blokjes gesneden
  • 1 teentje knoflook, gehakt
  • 2 el olijfolie
  • 1 el citroensap of balsamicoazijn
  • 100g feta of geitenkaas (of restjes kaas)
  • Verse kruiden (bijv. peterselie of basilicum)
  • Peper en zout naar smaak

 

Werkwijze:

  1. Verhit de olijfolie in een pan en bak de blokjes brood met knoflook tot ze goudbruin en krokant zijn. Zet de croutons opzij.
  2. Snijd de restjes groenten in stukjes en doe ze in een grote kom.
  3. Voeg de feta of restjes kaas toe, samen met de verse kruiden.
  4. Besprenkel de salade met citroensap of balsamicoazijn en breng op smaak met peper en zout.
  5. Verdeel de knapperige croutons over de salade en serveer direct.

 

Tip: Heb je een restje kip of ander eiwit? Gooi het erdoor voor een extra vullende maaltijd!

 

Bij Vers Voor Vandaag helpen we je restjes te redden én om ze heerlijk te maken. Deze maaltijdsalade met croutons van oud brood is daar een perfect voorbeeld van! Bekijk onze andere recepten en lees meer over hoe we voedselverspilling tegengaan.

Verspil minder, geniet meer!