Duurzame Groente Risotto

Joep GommansRecepten

Een romige risotto vol met restjes groente uit je koelkast. Dit recept helpt je niet alleen verspilling tegen te gaan, maar ook om een heerlijke maaltijd op tafel te zetten voor 2 personen!

Ingrediënten (voor 2 personen)

  • 150 g risottorijst
  • 1 ui (of restje prei)
  • 2 teentjes knoflook
  • 300 g restjes groente (champignons, paprika, courgette, etc.)
  • 500 ml groentebouillon
  • 50 g geraspte kaas (of restje Parmezaan)
  • 1 el boter of olijfolie
  • Peper en zout naar smaak
  • Optioneel: verse kruiden zoals peterselie of basilicum

Bereidingswijze

  1. Verhit de boter of olijfolie in een pan en fruit de ui en knoflook.
  2. Voeg de restjes groente toe en bak ze een paar minuten mee.
  3. Voeg de risottorijst toe en roer goed door tot de rijst glazig wordt.
  4. Schenk beetje bij beetje de bouillon erbij, terwijl je blijft roeren, tot de rijst de bouillon heeft opgenomen en gaar is (ongeveer 20 minuten).
  5. Roer de geraspte kaas erdoor en breng op smaak met peper en zout.
  6. Serveer met verse kruiden voor extra smaak.

Tip: Heb je nog een restje wijn? Voeg een scheutje toe voor een extra rijke smaak!

Verspil minder, geniet meer!

Met deze risotto maak je optimaal gebruik van je overgebleven groente en kaas, zonder iets te verspillen. Bij Vers Voor Vandaag inspireren we je om creatief te koken en voedselverspilling te verminderen. Ontdek meer duurzame tips op onzeimpactpagina en lees meer over voedselverspilling op Voedingscentrum.