Frozen Yoghurt Bites met Restjes Fruit

versvoorvandaagRecepten

Verspil minder, geniet meer met koken met restjes. Ontdek hoe je creatieve maaltijden op tafel zet en bespaar geld!

Maak je koelkast leeg en tover die laatste beetjes yoghurt en fruit om in heerlijke frozen yoghurt bites! Super simpel, verfrissend en je verspilt niks. Perfect als tussendoortje of voor een zomerse snack.

 

Ingrediënten:

  • 200 ml overgebleven yoghurt (of Griekse yoghurt)
  • Restjes fruit (banaan, aardbei, blauwe bessen, mango – wat je maar hebt!)
  • 1 el honing of agavesiroop (optioneel, voor wat extra zoetheid)
  • Handje granola (voor een lekkere crunch, optioneel)

 

Werkwijze:

  1. Snijd het fruit in kleine stukjes.
  2. Meng de yoghurt met honing of agavesiroop (als je wat zoetheid wilt).
  3. Leg bakpapier op een bakplaat of in een silicone muffinvorm.
  4. Schep lepels yoghurt op het bakpapier en verdeel het fruit en de granola erover.
  5. Zet de bakplaat of muffinvorm in de vriezer voor minstens 2 uur.
  6. Haal eruit, breek in stukjes of druk ze uit de vorm en voilà: je eigen frozen yoghurt bites!

 

Geniet van deze snack zonder schuldgevoel, én zonder verspilling! Handig toch? Voorkom voedselverspilling en ontdek meer lekkere ideeën op Vers Voor Vandaag. Lekker en duurzaam koken met restjes!

Vers Voor Vandaag: Verspil minder, geniet meer! Koop lokale restproducten van bakkers, slagers en groenteboeren en doe mee aan een verspillingsvrije toekomst. Lees meer over onze impact hier!