Een voedzame bouillon gemaakt van schillen en restjes groente – duurzaam, lekker en makkelijk!
Voor 2 personen
Ingrediënten
- Schillen en restjes van wortels, ui, knolselderij, prei, en/of aardappelen
- 1,5 liter water
- 1 teentje knoflook
- 2 laurierblaadjes
- 5 zwarte peperkorrels
- 1 theelepel zout (of naar smaak)
- Verse kruiden zoals peterselie of tijm (optioneel)
Bereidingswijze
- Verzamel je groenteschillen en spoel ze goed af.
- Doe de schillen samen met het water, knoflook, laurierblaadjes, peperkorrels, en zout in een grote pan.
- Breng het geheel aan de kook en laat het 30-40 minuten zachtjes pruttelen.
- Zeef de bouillon door een fijne zeef of kaasdoek en vang de vloeistof op in een schone pan of kom.
- Gebruik de bouillon direct als basis voor soep of sauzen, of vries het in voor later gebruik.
Verspil minder, Geniet meer! Met deze bouillon geef je schillen een tweede kans en reduceer je afval. Meer slimme tips voor koken met restjes en duurzame inspiratie vind je op onze impactpagina.
Tip: Voeg een restje tomatenpuree of sojasaus toe voor extra diepte in de smaak. Smakelijk!