Kaneelappel Bolletjes

Joep GommansRecepten

Heerlijke gevulde bolletjes van overgebleven brood en appels, een duurzame snack met een vleugje zoet.

Voor 2 personen

Ingrediënten

  • 3 sneetjes oud brood
  • 1 appel (bijvoorbeeld een zachte of overrijpe appel)
  • 1 eetlepel kaneelsuiker (of mix zelf kaneel en suiker)
  • 1 eetlepel honing (optioneel)
  • 50 ml melk (of plantaardige melk)
  • 1 eetlepel boter (om in te vetten)
  • Poedersuiker voor decoratie (optioneel)

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180°C en vet een muffinvorm in met boter.
  2. Snijd de appel in kleine blokjes en meng deze met kaneelsuiker en honing.
  3. Week het brood in de melk tot het zacht is, knijp overtollige melk eruit en kneed tot een stevige massa.
  4. Verdeel het broodmengsel in 4 delen, vorm er bolletjes van en maak een kuiltje in het midden.
  5. Vul de kuiltjes royaal met het appelmengsel en sluit de bolletjes.
  6. Leg de bolletjes in de muffinvorm en bak ze in 20 minuten goudbruin.
  7. Laat iets afkoelen en bestrooi met poedersuiker voor een feestelijke touch.

Verspil minder, Geniet meer! Deze bolletjes geven oud brood en appels een tweede leven en smaken alsof ze vers uit de bakkerij komen. Doe inspiratie op voor meer koken met restjes en ontdek onze missie tegen voedselverspilling op de impactpagina.

Tip: Maak er meteen wat extra en vries ze in voor later – nog minder verspilling!