Karamel Broodtaartje met Overrijp Fruit

Joep GommansRecepten

Zin in een zoet dessert zonder verspilling? Maak een smeuïg karamel broodtaartje met overrijp fruit. Een duurzaam dessert voor twee personen dat voedselverspilling tegengaat.

Ingrediënten (voor 2 personen)

  • 4 sneetjes oud brood
  • 1 overrijpe banaan (of ander fruit, zoals appel of perzik)
  • 1 ei
  • 100 ml melk (of een restje room)
  • 2 el suiker
  • 1 tl kaneel
  • 2 el karamelsaus (zelfgemaakt of uit een flesje)
  • Klontje boter

Bereidingswijze

  1. Scheur het oude brood in stukjes en leg ze in een ovenschaaltje.
  2. Prak de overrijpe banaan en verdeel deze over het brood.
  3. Klop het ei los met de melk, suiker en kaneel, en giet het mengsel over het brood.
  4. Laat het geheel 10 minuten intrekken.
  5. Verdeel een klontje boter en karamelsaus over het brood en bak 20 minuten op 180°C tot het goudbruin en knapperig is.
  6. Serveer warm met nog een extra drizzle karamelsaus!

Tip: Heb je geen banaan? Elk soort fruit werkt!

Verspil minder, geniet meer!

Met dit karamel broodtaartje geef je oud brood en overrijp fruit een tweede leven. Bij Vers Voor Vandaag maken we van verspilling iets lekkers! Bekijk meer duurzame desserts op onze receptenpagina en lees over voedselverspilling op Voedingscentrum.