Geef je Sinterklaasrestjes een tweede leven met dit heerlijke en simpele dessert!
Herfstige lagen van yoghurt, koek en chocolade maken dit een feestelijk toetje dat verspilling tegengaat.
Ingrediënten (voor 2 personen):
- 150 g pepernoten of speculaas
- 100 g chocoladeletters (in stukjes)
- 250 ml volle yoghurt
- 1 el honing of maple syrup (optioneel)
- Fruit naar keuze (bijv. sinaasappel of banaan)
Bereidingswijze:
- Verkruimel de pepernoten of speculaas in grove stukken.
- Smelt de chocoladeletters au bain-marie of in de magnetron.
- Snijd het fruit in kleine stukjes, indien je dat toevoegt.
- Maak laagjes in een glas of schaaltje: start met een laag koekkruimels, voeg yoghurt toe, dan gesmolten chocolade en eventueel fruit. Herhaal tot het glas vol is.
- Garneer met een scheutje gesmolten chocolade en wat hele pepernoten.
Tip: Gebruik volle kwark of mascarpone voor een romiger effect. Heb je geen fruit? Laat het weg of gebruik wat je nog hebt liggen.
Verspil minder, geniet meer! Meer tips en recepten voor koken met restjes vind je hier.
Inspiratie nodig om verspilling te voorkomen? Check de handige ideeën van Samen Tegen Voedselverspilling.
Maak er een heerlijke afsluiter van en deel jouw creatie met #versvoorvandaag! 🎉