Een frisse salsa van restjes fruit – heerlijk op brood, bij chips of als topping voor desserts.
Voor 2 personen
Ingrediënten
- 200 g restjes fruit (bijvoorbeeld aardbeien, mango, appel, perzik)
- 1 eetlepel honing of agavesiroop
- 1 eetlepel limoensap
- 1 eetlepel verse munt, fijngesneden
Bereidingswijze
- Snijd het fruit in kleine blokjes en doe ze in een kom.
- Meng het limoensap met de honing of agavesiroop en giet dit over het fruit.
- Voeg de fijngesneden munt toe en meng alles goed door elkaar.
- Laat de salsa 10 minuten rusten in de koelkast zodat de smaken goed intrekken.
- Serveer de fruitsalsa als frisse dip bij chips, op een plakje oud brood of als topping voor yoghurt of ijs.
Verspil minder, Geniet meer! Deze fruitsalsa zet overrijp fruit in de spotlight voor een heerlijke, zero-waste snack. Meer ideeën voor koken met restjes vind je op onze site. Wil je weten hoe jouw keukenkeuzes impact maken? Bekijk onze impactpagina!
Tip: Voeg een snufje chilipoeder toe voor een spannende twist. Smakelijk!